Η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει τα ΜΜΜ με προσωπικό και οχήματα, προχώρησε στην εύκολη λύση της ανάκλησης αδειών, σε μια προσπάθεια να κοπάσει ο δικαιλογημένος σάλος που προκλήθηκε από τις χθεσινές ανακοινώσεις κανόνων μετακίνησης και προστίμων… την ώρα που μειώνονται τα δρομολόγια.

Ads

Έτσι, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά σε ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε αύξηση των δρομολογίων μετά τα φαινόμενα συνωστισμού.

Ειδικότερα, από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε η ανάκληση αδειών του προσωπικού σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, και θα πυκνώσουν τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα». Ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Ads

Αναλυτικά τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

– Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

– Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

– Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.