Στις κορυφαίες επαφές του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου περιλαμβάνεται ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης το 2004 και 2005, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Στο ημερολόγιο του κ. Χριστοφοράκου έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 8 επαφές με τον επί χρόνια συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.

Ads

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι επαφές των δύο δείχνουν να αφορούν τη σύμβαση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (το C4Ι), υπάρχουν στη δικογραφία της υπόθεσης Siemens, όμως δεν προκύπτει αμοιβή του κ. Παμπούκη, ως δικηγόρου ή ως συμβούλου του Μ. Χριστοφοράκου ή της εταιρείας.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2004 στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου η γραμματέας του, του μεταφέρει ερώτημα που της διατύπωσε ο Διονύσης Δενδρινός, υπεύθυνος για το C4Ι τότε, και εκ των βασικών στελεχών της Siemens. H γραμματέας γράφει στον Χριστοφοράκο ότι ο Δενδρινός ρωτάει «αν θέλει να πάνε μαζί αύριο στον Παμπούκη». Ο Δ. Δενδρινό είναι σήμερα κατηγορούμενος για το C4Ι.

Η «Ελευθεροτυπία» δημοσιοποιεί αναλυτικά τις επαφές παμπούκη-Χριστοφοράκου, όπως αυτές καταγράφονται στο ημερολόγιο του τελευταίου:

Ads

Στις 23 Ιανουαρίου 2004 στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου γράφεται μια άλλη σημείωση: «Ωρα 13.00. Παμπούκης (δικηγόρος) Βασ. Σοφίας 27, Κολωνάκι». Και αυτή η σημείωση παραπέμπει σε διευθέτηση συνάντησης μεταξύ Χριστοφοράκου και Παμπούκη.

Στις 16 Απριλίου 2004, στον Μ. Χριστοφοράκο η γραμματέας του δίδει μια λίστα με καταγεγραμμένες όλες τις επαφές-εκκρεμότητες της ημέρας, από τηλεφωνήματα ή για ραντεβού. Και σ’ αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται το όνομα Παμπούκης. Διακρίνονται επίσης και επαφές που αποδίδονται στα ονόματα Δούκας, Μπακογιάννη, Αγγέλου, μεταξύ πολλών σημειώσεων.

Στις 7 Μαΐου 2004 σε άλλη χειρόγραφη σημείωση αναφέρεται: «Παμπούκης- επόμενη Τετάρτη lunch».

Στις 10 Μαΐου 2004 το ημερολόγιο Χριστοφοράκου γράφει: «Παμπούκης για Mittagessen (μεσημερινό φαγητό) από 24 Μαΐου και μετά».

Στις 11 Μαΐου 2004 ξαναγράφεται «Παμπούκης 2».

Στις 25 Μαΐου 2004, στο ίδιο ημερολόγιο, το ραντεβού με τον Μ. Χριστοφοράκο φαίνεται ότι κανονίστηκε για «13.30 G.Β. Corner, Γεύμα με τον Παμπούκη».

Ακολουθούν και άλλες επαφές τον Ιούνιο του 2004 και η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου ξαναγράφει ότι αυτός πρέπει να επικοινωνήσει με Παμπούκη και ότι κάλεσαν μεταξύ άλλων, ο Αγγέλου, ο Σμπώκος κ.λπ.

Στις 8 Ιανουαρίου 2005 στα εισερχόμενα του γραφείου Χριστοφοράκου καταχωρίζεται μεταξύ άλλων ένα τηλεγράφημα από τον Χάρη Παμπούκη. Αυτός «ευχαριστεί πολύ για τις ευχές, εύχεται και αυτός υγεία, πρόοδο και προσωπική ευτυχία και επιθυμεί να γευματίσετε ένα μεσημέρι που μπορείτε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Παμπούκης από το 1996 μέχρι και το 2001 είχε δύο θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Την περίοδο 1996-1997 ήταν ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ενώ τη διετία 1999-2001 είχε οριστεί από τον Γ. Παπανδρέου γενικός γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με Χριστοφοράκο ο υπουργός Επικρατείας

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επικρατείας, αρνείται οποιαδήποτε επαφή του με το Μιχάλη Χριστοφοράκο. «Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με την διερευνώμενη υπόθεση», ξεκαθαρίζει ο κ. Παμπούκης.

Η ανακοίνωση του υπουργού συνεχίζει:

«Προς άρση οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας.

Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα.

Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον πρέπει».

Διαβάστε επίσης:
Καθυστερημένη κάλυψη για Καραμανλή από Ρηγίλλης