Μεταξύ 9 και 9.30 το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου υπολογίζεται ότι θα σχηματιστεί η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στις 13 περιφέρειες και στους 5 μεγαλύτερους δήμους της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο.

Ads

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Γιάννης Καρακαδάς, τότε αναμένεται να έχει καταγραφεί το 20% των ψήφων, το οποίο θα έχει μεταδοθεί από τα εκλογικά κέντρα στο υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από το σύστημα SRT, δηλαδή το σύστημα μεταφοράς των αποτελεσμάτων δια κινητού τηλεφώνου, με SMS. Τη δεύτερη Κυριακή, τα αποτελέσματα προβλέπεται ότι θα γίνουν γνωστά ακόμη πιο νωρίς.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακαδά, το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, θα είναι εφέτος «προσαρμοσμένο στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα» και θα ανέρχεται στο 1 εκατ. 950 χιλιάδες ευρώ, «μειωμένο κατά περίπου 1/3 σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην εξέλιξη του προγράμματος Πύλη Διαφάνεια, για την καταχώριση εσόδων και δαπανών των υποψηφίων, σημείωσε ότι έως σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 4,2 εκατ. ευρώ έσοδα, και 2,3 εκατ. ευρώ έξοδα. Περίπου 700 συνδυασμοί, από τους εγγεγραμμένους 1194, έχουν δημοσιοποιήσει τα σχετικά στοιχεία.

Ads

Ως προς την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, επισημαίνεται ότι θα παρέχονται ταυτόχρονα στοιχεία αφενός για την κομματική ταυτότητα του εκάστοτε υποψηφίου, αφετέρου για τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες τον στηρίζουν. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα πλήρους, και εύκολης όπως διαμηνύεται, ενημέρωσης για τα εκλογικά αποτελέσματα μέσω των κινητών τηλεφώνων εξελιγμένης τεχνολογίας (πάντοτε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: ekloges.ypes.gr).