Την Πέμπτη 7 Απριλίου θα εκδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση των RASULLI AKIF και ZAHIRI AMIR που πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης 50 ετών ο καθένας για το αδίκημα της μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών που στερούνται το δικαίωμα εισόδου στα όρια της ελληνικής επικράτειας, δηλαδή ως δουλέμποροι.

Ads

Η υπόθεση συγκέντρωσε το διεθνές πολιτικό ενδιαφέρον αφού ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στέλιος Κούλογλου παραβρέθηκαν στη δίκη.

Τελικά η δίκη εκφωνήθηκε, δηλαδή τυπικά ξεκίνησε ώστε η εκδίκαση της να συνεχιστεί στις 7 Απριλίου.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο κ. Κούλογλου δήλωσε ότι «η προσπάθεια για μια δίκαιη δίκη συνεχίζεται». Ενώ ο συνήγορος των δυο Αφγανών δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή σημείωσε όμως ότι οι δυο καταδικασθέντες είναι φυλακισμένοι η δε γυναίκα του ενός που διαμένει σε καταυλισμό προσφύγων εκτός Λέσβου ήρθε με τα δυο τους παιδιά στη Μυτιλήνη για τη δίκη. Στο ένα από αυτά η σύζυγος του που επέβαινε στη βάρκα ήταν έγκυος και στην αναμονή της δίκης ο καταδικασμένος ως διακινητής είχε τη ευκαιρία να δει για πρώτη φορά το παιδί του.

Πηγή: stonisi.gr

Ads