Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για να πάρει αποφάσεις για τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την ΑΔΑΕ.

Ads

Το προεδρείο της Ένωσης έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της μειοψηφίας του ΔΣ, με το οποίο ζητούσε την έκτακτη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου για το ζήτημα.

Πιο αναλυτικά, έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, ανέφεραν στο αίτημα τους ότι  η γνωμοδότηση Ντογιάκου, «προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

Στο έκτακτο ΔΣ της ΕΔΕ θα συζητηθεί επίσης το θέμα της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού που είχε αποφασίσει λίγο πριν της γιορτές η Γενική Συνέλευση της Ένωσης, μετά από πρόταση Σεβαστίδη.

Ads