«Να κάνει το καλύτερο για τη χώρα» κάλεσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «θα συναντήσετε δυσκολίες, γι’ αυτό σας βάλαμε εκεί, για τα δύσκολα».

Ads

 
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο «να φέρει το αεροσκάφος στην ευθεία» για να δημιουργηθεί – όπως είπε – ελπίδα στους πολίτες και να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε «τυχάρπαστοι, απατεώνες και τεμπέληδες».
 
Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ πρότεινε την διαχείριση και αξιοποίηση κληροδοτημάτων που μπορούν, όπως ανέφερε, να αποφέρουν πολλά χρήματα. Παράλληλα, ζήτησε την κατάργηση του πόθεν έσχες για την οικοδομή προκειμένου να κινηθούν τα επαγγέλματα του κλάδου και η αγορά.
 
Σχετικά με τις καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού εκτίμησε ότι η αστυνόμευση δεν θα αποδώσει, ενώ όπως είπε, «δεν βγαίνει έτσι ούτε με παρακάλια». Ζήτησε επίσης να δοθεί κίνητρο στους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. «Αν γεμίζουν οι τράπεζες με ρευστό λύνουμε το πρόβλημα», επισήμανε, ενώ ζήτησε να μην φορολογούνται τα χρήματα που επαναεπενδύονται.