Κατά του ««αριστερίστικου εξτρεμισμού» τάσσεται με σχετική δήλωση ο Λεωνίδας Κύρκος, βλέποντας «ανανέωση του αγώνα για ριζοσπαστικές λύσεις, όχι φωνακλάδικη στήριξη των λαϊκών αγώνων» πίσω από την ίδρυση του νέου κόμματος από τους Ανανεωτικούς. Παράλληλα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη κεντρική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη.

Ads

Η Δημοκρατική Αριστερά «σημαίνει νέα ορμή στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ασυμφιλίωτη πάλη κατά των φαινομένων βίας και του αριστερίστικου εξτρεμισμού, ανοιχτόχερη υιοθέτηση της σύγχρονης ατζέντας του περιβαλλοντικού και οικολογικού κινήματος», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος προσθέτει: «Δεν υποτιμώ τις μεγάλες δυσκολίες του νέου εγχειρήματος, αποβλέπω όμως στην κινητοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που κρύβει μέσα του ο λαός και που εκφράστηκαν τόσο πανηγυρικά στα μεγάλα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης».

«Το κενό θα καλυφθεί με την επείγουσα συμβολή όλων. Οι έχοντες θα ανοίξουν το πουγκί τους, οι μη έχοντες θα κόψουν το τσιγάρο», σημειώνει αναφορικά με τις οικονομικές ανάγκες του νεοσύστατου κόμματος και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι «έτοιμη να προσφέρει την πείρα της, την έμπνευση και το πάθος της, την ενοποιητική της πνοή υπό την ηγεσία του Φώτη Κουβέλη».

Κατά την ομιλία του, ο Φ. Κουβέλης οποίος απηύθυνε κάλεσμα «κοινής πορείας στους προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευθούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά καλείται να καλύψει το κενό που υπάρχει στο χώρο της σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς.

Ads