«Να στηριχθεί η κυβέρνηση χωρίς προϋποθέσεις γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό καθήκον», ζήτησε ο μετακινηθείς από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε θέση αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

Ads

 
Σε σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης τόνισε ακόμη πως «σε αυτές τις κρίσιμες για τον ελληνικό λαό περιστάσεις, καμία σημασία δεν έχουν τα αξιώματα» και πρόσθεσε ότι από τις 11:00 το πρωί αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, με την ίδια αυτονόητη προθυμία που θα αποδεχόταν να στηρίξει την κυβέρνηση ως βουλευτής.
 
Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δήλωσε πως στο τέλος αυτή η κυβέρνηση θα αποδειχθεί κυβέρνηση-σκαπανέας, καθώς μορφοποιεί το μέλλον της χώρας.
 
Ο κ. Ροντούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο σχήμα θα μορφοποιήσει ένα νέο μέλλον για τον αγροτικό κόσμο, καθώς όπως είπε, πρέπει να ζήσει η ελληνική περιφέρεια.