Πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, μεταφέρονται αυτή τη στιγμή με ελικόπτερα σκηνές προκειμένου να αρχίσει το στήσιμο ενός καταυλισμού για την άμεση στέγαση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που ζουν για τρίτη μέρα στο δρόμο.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταδιακά με τη συγκρότηση του νέου καταυλισμού που όπως λέγεται θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, θα αρχίσει η προώθηση μεταναστών και προσφύγων σε αυτόν.

Την ίδια στιγμή, κλειστές παρέμειναν σήμερα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη σε «ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στη Λέσβο» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Το ίδιο συνέβη και με τις υπηρεσίες των Δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κάνουν για ακόμη φορά απόβαση το λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες που έχουν μείνει στο δρόμο μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Μόρια σχηματίζουν ουρές για να πάρουν φαγητό και νερό.

Ads