Ένα βήμα μπροστά έγινε για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τον επισιτισμό από την συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων και επαγγελμάτων Θήρας με τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Θήρας.

Ads

Η πρώτη τοπική συλλογική σύμβαση προβλέπει ημερομίσθιο, προσαυξημένο έως 30% εφόσον επιθυμούν να εργαστούν την 6η ημέρα της εβδομάδας και βελτίωση συνολικά κατά 15% έως 20% των αποδοχών τους.

Επίσης, διασφαλίζονται, για την εστίαση, αυξήσεις πάνω από την κλαδική σύμβαση εργασίας που πρόσφατα κηρύχτηκε υποχρεωτική, κατοχυρώνονται μια σειρά επιδόματα ενώ θεσπίζεται και η υποχρέωση των επιχειρήσεων να προχωρούν σε επαναπροσλήψεις από τις 2 Μαίου. Βελτιωμένους όρους αμοιβής προβλέπονται και για τους διανομείς και δημιουργείται για πρώτη φορά ένα ανάχωμα στην εκτεταμένη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που ευνοείται και από τις ιδιαιτερότητες των επιχειρήσεων σε νησιωτικές τουριστικές περιοχές στις οποίες παρατηρείται μεγάλη ένταση εργασίας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η σύμβαση παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση παρουσία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, του Δημάρχου και του και του Επαρχου Σαντορίνης , ενώ ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης, παρενέβη και ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Ads