Στην μαζική πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμμετέχουν και πολιτικοί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκονται ανάμεσα σε δεκάδες άλλους χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ads

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι «τιμούμε και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη, τους διαχρονικούς αγώνες της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στον τόπο μας». «Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά την νέα γενιά.

image
image

Της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

Ads

«Οι αγώνες της νεολαίας όμως θα είναι και πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια ακόμη φορά στους αγώνες της νεολαίας εναποθέτουμε την ελπίδα. Σε μια εποχή θλίψης, σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να δείξουν ξανά το δρόμο».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»
image

image

«Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα ακριβώς γιατί τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ΄73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ΄74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Γιάννης Βαρουφάκης: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Δημόσια και δωρεάν υγεία»

image
image

Στην πορεία συμμετέχει και ο γγ του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος κρατώντας ένα πλακάτ που γράφει «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Δημόσια και δωρεάν υγεία»

Νωρίτερα ο κ Βαρουφάκης είχε δηλώσει «Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω τα Πολυτεχνεία του μέλλοντος, ζήτω τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς», σημειώσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά, είναι αγκάθι για την ολιγαρχία γιατί τους θυμίζει τη δυνατότητα αυτού του λαού την ώρα που νομίζουν ότι τον έχουν του χεριού τους». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Ο λαός αυτός να βρει τις αστείρευτες δυνάμεις να εξεγερθεί, τόσο για την απεξαρτησή του από την ελληνική ολιγαρχία όσο και από τη διεθνή εξάρτηση. Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω τα Πολυτεχνεία του μέλλοντος, ζήτω τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.