Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται προς συζήτηση το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί και η διαδικασία να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Ads

Χθες, το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» πήρε το δρόμο για την Ολομέλεια, μετά τη θετική εισήγηση, από την πλειοψηφία της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και με βάση τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής, το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Με την κύρωση του πρωτοκόλλου η γειτονική χώρα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Το πρωτόκολλο καταψηφίζουν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και ο Πάνος Καμένος.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ