Από μία λωρίδα, με εναλλακτική κίνηση των οχημάτων ανά κατεύθυνση βάσει συγκεκριμένου προγράμματος πραγματοποιείται από το βράδυ της Παρασκευή η κυκλοφορία στα Τέμπη, τα οποία θα μείνουν ανοικτά το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου, όπως και το επόμενο 1-2 Μαΐου.

Ads

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη λωρίδα, που άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής στις 20:00 και παρέμεινε ανοιχτή και μέχρι τις 08:30 το πρωί του Σαββάτου, κινούνταν τα οχήματα με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη.

Στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου, η κοιλάδα έκλεισε για μισή ώρα, και ξανάνοιξε από τις 09:00 π.μ μέχρι τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα, και θα ανοίξει στις 7μ.μ. μέχρι στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και πάλι στις 2μ.μ. θα κλείσει μισή ώρα και θα ανοίξει στις 2.30 μ.μ. μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας η κυκλοφορία στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης, εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, θα διεξάγεται υπό την προϋπόθεση απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης των διερχομένων οχημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών από τον κόμβο Ομολίου έως τον κόμβο Ιτέας-Αμπελακίων (περιοχή παλαιού σταθμού διοδίων Τεμπών).

Ads

Τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, θα κινηθούν από τις 11 π.μ. του Σαββάτου έως τις 6:30 μ.μ. της ίδιας μέρας.