Την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η σιωπή του πρωθυπουργού στη σημερινή συνέντευξή του, για την σοβαρή καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελιών περί παρέμβασης του Μάριου Σαλμά στη Δικαιοσύνη και επαναφέρει το ερώτημα στον Κ. Μητσοτάκη για το εάν θα διατηρήσει τον κ. Σαλμά ως βουλευτή της ΝΔ. Πέραν όμως της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, και η σημερινή συνέντευξη πρωθυπουργού σε εθνικής εμβέλειας κανάλι, από την οποία απουσίαζαν σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της υπόθεσης Σαλμά, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της Μεταδημοκρατίας, όπου ΜΜΕ και -συστημικοί- δημοσιογράφοι απεμπολούν τον ενημερωτικό προορισμό τους.

Ads

«Ούτε κουβέντα για Σαλμά στην “ανάκριση” στον Σκάι»

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σε μια ακόμη πολύ «δύσκολη» συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, που θα καταχωρηθεί μαζί με πολλές άλλες στο αρχείο ως παράδειγμα αντικειμενικής και αμερόληπτης δημοσιογραφίας, δεν έκρινε σκόπιμο -αφού δεν ρωτήθηκε άλλωστε- να πει κουβέντα για τις σοβαρές καταγγελίες περί ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη σε βάρος του βουλευτή του κ. Σαλμά, ενώ ξεπέταξε σε τριάντα δευτερόλεπτα το σκάνδαλο Novartis».

Στον ίδιο τόνο ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «μας είπε μόνο ότι έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ότι παρέλαβε από τον επάρατο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικό κενό το οποίο αυτός μετέτρεψε σε υπερπλεόνασμα», για να σχολιάσει: «Ούτε ο Χουντίνι τέτοια μαγικά».

Ads

Στην ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο «ούτε κουβέντα για Σαλμά στην “ανάκριση” στον ΣΚΑΪ», ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με το εξής σχόλιο: «Αναμένοντας πότε ο κος Μητσοτάκης θα τολμήσει να δώσει μια κανονική συνέντευξη με αληθινές ερωτήσεις, περιμένουμε τουλάχιστον μια απάντηση στο ερώτημα της ημέρας: Θα διατηρήσει ως βουλευτή της ΝΔ τον κ. Σαλμά μετά τις χθεσινές καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επικροτώντας έτσι τις πρακτικές αυτές ή θα τον αποπέμψει;».

Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες και τους μπαχαλάκηδες

Το «δόγμα νόμος και τάξη» αποτέλεσε το κυρίαρχο ζήτημα της συνέντευξης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας. Τόνισε πως εξαρθρώθηκε «ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας» και συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για την επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν, προσθέτοντας ότι «αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα».

Αναφερόμενος στην επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το πρωί, είπε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές «και να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότωφ».

Καταγγελία και «κυνική» παραδοχή Σαλμά για την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελιών κατήγγειλε τον βουλευτή της ΝΔ, Μάριο Σαλμά, για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, εκείνος δήλωσε «έκπληκτος» και «αγανακτισμένος» που «τον στοχοποιούν» επειδή τηλεφώνησε σε έναν δικαστικό κι έναν εισαγγελέα για να ασκήσει πιέσεις για τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του Νίκου Μανιαδάκη στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… σφυρίζει αδιάφορα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο βουλευτής της ΝΔ  τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, σχετικά με υπόθεση που τον αφορά, ζητώντας να επισπευσθεί η διαδικασία. Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει πως ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον κ. Σαλμά και σε εισαγγελέα και επισημαίνει πως το συμβάν με τον κ. Σαβαστίδη έχει κοινοποιηθεί ήδη στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την καταγγελία επιβεβαίωσε «έκπληκτος» ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι έκανε το επίμαχο τηλεφώνημα στον δικαστικό, για τη μήνυση που έχει καταθέσει στον Νίκο Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis. Εμφανίστηκε μάλιστα απορημένος γιατί «παρερμηνεύτηκε» η κίνησή του, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα νόμιμο δικαίωμά του» το να παίρνει τηλέφωνο δικαστές και εισαγγελείς.