Η «Ψυχρή Λίμνη» που σάρωσε την κεντρική Ευρώπη προκαλώντας πρωτοφανείς καταστροφές φτάνει εξασθενημένη και στη χώρα μας και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη το επόμενο 48ωρο θέλει προσοχή καθώς τα φαινόμενα κατά τόπους στα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά.

Ads

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που σήμερα έχει «καθίσει» πάνω από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια και την περιοχή της Αδριατικής θα μετατοπιστεί νοτιότερα και θα δώσει βροχές και στη χώρα μας και κυρίως στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικό κορμό.

«Θέλει προσοχή και σήμερα και αύριο γιατί τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, να σημειώνονται χαλαζοπτώσεις και να ενισχύονται οι άνεμοι. Προσοχή και στους κεραυνούς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Μαρουσάκης. Από Τετάρτη θα υπάρξει βελτίωση και θα επιστρέψει και το Μελτέμι στο τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.