Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεταφέρει στην ΕΕ το δράμα που βιώνουν οι Γιαζίντι στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, απηύθυνε η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, η γυναίκα- σύμβολο,  που βίωσε την κόλαση όταν απήχθη από τζιχαντιστές κι επί 3 μήνες έμεινε αιχμάλωτη τους ως σκλάβα του σεξ. Η 21χρονη Κούρδισσα βρίσκεται στην Ελλάδα και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο διηγήθηκε τη φρίκη που έζησε.

Ads

Διαβάστε επίσης:
«Εγχειρίδιο» του Ισλαμικού Κράτους για το βιασμό γυναικών

Η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα είχε περιγράψει με θάρρος πριν λίγες μέρες τα όσα έζησε στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε μία ομιλία της στον ΟΗΕ, εκπροσωπώντας τις χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι που είχαν την ίδια μοίρα με εκείνη.

«Μας απήγαγαν και μας οδήγησαν στη Μοσούλη, σε ένα κτίριο όπου εκατοντάδες  Κούρδισσες ήταν αιχμάλωτες. Οι τζιχαντιστές μας αντάλλασσαν λες και ήμασταν δώρα», είπε ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

Ads

«Ένας από αυτούς ήρθε προς εμένα. Ήθελε να με πάρει. Εγώ κοιτούσα στο πάτωμα. Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη. Ήμουν πετρωμένη. Όταν τελικά κοίταξα ψηλά είδα έναν μεγαλόσωμο άνδρα. Έμοιαζε με τέρας», διηγήθηκε. «Μου ζήτησε να αλλάξω θρησκεία. Αρνήθηκα. Τότε ζήτησε να με παντρευτεί. Το ίδιο βράδυ με έδειρε. Ύστερα μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου. Με έβαλε σε ένα δωμάτιο με τους φρουρούς και εκεί άρχισαν να διαπράττουν ο ένας πίσω από τον άλλον το έγκλημά τους μέχρι που λιποθύμησα», είχε πει η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο βιάζονται χιλιάδες αιχμάλωτων γυναικών του Ισλαμικού κράτους. Αργότερα πέρασε στα χέρια τουλάχιστον άλλων 11 τζιχαντιστών που και αυτοί τη βίαζαν δίχως έλεος, συνέχισε η Νάντια ζητώντας από τον ΟΗΕ να απαλείψει μια και καλή την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες, αλλά με ανταλλάξανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες του ισλαμικού Κράτους. Πήρανε τα αδέλφια μου, σκότωσαν τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε, αλλά αυτές οι πράξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εις βάρος πολλών μειονοτήτων, είπε σήμερα απευθυνόμενη στον Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά από τους 3 μήνες που έζησε ως ερωτική σκλάβα των τζιχαντιστών, η 21χρονη Κούρδισσα κατάφερε να αποδράσει και να βρεθεί στη Γερμανία. Τα αδέλφια της δολοφονήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=BTSK3iq_P8k]

«Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουνε 3.400 άτομα τα οποία κρατούνται και είναι Σύριοι ή Ιρακινοί. Το 40 τοις εκατό των περιοχών που κατοικούμε, ακόμα είναι υποδουλωμένα υπό την κατοχή αυτών των δυνάμεων. Ακόμα και τα μέρη τα οποία απελευθερώθηκαν, ο λαός μου δε θέλει να επιστρέψει γιατί έχουν πλήρως καταστραφεί και ισοπεδωθεί. Σας απευθύνω έκκληση να μεταφέρετε τη φωνή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι παρά την παρέλευση αυτού του έτους, συνεχίζονται και βρίσκονται υπό κατοχή, υπό ομηρία χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτό που ζητάμε είναι να απελευθερωθεί το υπόλοιπο τμήμα των εδαφών μας και να επιστρέψουν ελεύθερες οι γυναίκες και τα παιδιά στη Συρία, στο Ιράκ, στα εδάφη τα οποία ζούσαμε», είπε επίσης η νεαρή Κούρδισσα στον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Μέσα από τον προσωπικό σας εφιάλτη και τον προσωπικό σας Γολγοθά κατά την φρικτή γενοκτονία των Γιαζίντι, έχετε αναδειχθεί -και αυτό να το ξέρετε- σε ένα σύγχρονο σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Από εδώ, την Ελλάδα, που είναι κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, στέλνουμε μαζί προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, το μήνυμα ότι στο επίκεντρο της σύγχρονης Δημοκρατίας και το σύγχρονου πολιτισμού είναι ο άνθρωπος, και αυτόν πρέπει να υπερασπισθούμε. Οι στυγνοί εγκληματίες του Ισλαμικού κράτους, μέσα και από την γενοκτονία των Γιαζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Να μεταφέρετε πάντα αυτό το μήνυμα παντού, μέχρι το έγκλημα να σταματήσει», της είπε.