Αύριο το πρωί στις οκτώ με την πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών διακομίζονται από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα οι σοροί των ελλήνων νεκρών του τροχαίου ατυχήματος που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Μάλγαρα της Ραιδεστού, όταν επιβατικό λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου.

Ads

Κατά το τροχαίο είχαν σκοτωθεί τέσσερις έλληνες και ένας τούρκος πολίτης και τραυματίστηκαν τρεις έλληνες και δύο τούρκοι πολίτες.

Στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων νοσηλεύεται ο Βασίλης Νάρης, ένας από τους τραυματίες του τροχαίου. Ο Παναγιώτης Σοφιανός Πάβλετιτς που επίσης είχε τραυματιστεί, με δική του βούληση, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Η Μαρία Μαριάδη είχε πάρει χτες εξιτήριο από το νοσοκομείο των Μαλγάρων.

Στην έκθεση της τουρκικής τροχαίας σχετικά με το συμβάν αναφέρεται ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και έπεσε σε χαράδρα, αφού παρασύρθηκε σε μία απόσταση συνολικού μήκους οκτώ μέτρων.

Ads

Σημειώνεται ότι τα έξοδα σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, προσφέρθηκε να τα καλύψει η τουρκική εταιρεία «Metro», στην οποία ανήκει το λεωφορείο.