Έφτασε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ- Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε εκ μέρους της ελληνική κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. 

Ads

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επικέφθηκε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου έκανε κατάθεση στεφάνου, συνοδεία του υπουργού Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Η συνάντηση του κ. Αλ- Σίσι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Έπειτα από την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου και του Πρωθυπουργού.

Στόχος της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου είναι η προώθηση της διμερούς οικονομικής, ενεργειακής και διαλιμενικής συνεργασίας, καθώς και η συνεργασία στους τομείς των μεταφορών, συγκοινωνιών και κατασκευών/υποδομών.

Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθούν Διευρυμένες Τριμερείς Διαβουλεύσεις μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ του Αλέξη Τσίπρα, του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και του Νίκου Αναστασιάδη.

Πριν από την τριμερή, θα προηγηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Αλ-Σίσι με τον κ. Αναστασιάδη, του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Τσίπρα και κατ’ ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Αλ- Σίσι με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ζωντανή Μετάδοση