Η πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας με φόντο την παρατεταμένη ύφεση που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας είναι το αντικείμενο της διάλεξης που δίνει την Παρασκευή στις 17:30 ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ads

Το θέμα της διάλεξης του Κρούγκμαν τιτιλοφορείται «Europe: What next?». Ο διακεκριμένος οικονομολόγος προσκλήθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Megaron Plus.

Ο Πολ Κρούγκμαν, ο «σημαντικότερος πολιτικός αρθρογράφος της Αμερικής» σύμφωνα με το περιοδικό The Washington Monthly, θα αναλύσει, εξάλλου, στο μίγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να καταστεί βιώσιμο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.