Άνοιξε πριν από λίγη ώρα το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία. Παράλληλα, πάνω από 1.000 πρόσφυγες επιχειρούν σπρώχνοντας τον φράκτη να περάσουν στο σκοπιανό έδαφος.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα επιτραπεί η είσοδος σε 50 άτομα, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και χρονοβόρες.

Η ουδέτερη ζώνη είχε κλείσει από τις 4.00 τα ξημερώματα. Ο καταυλισμός στην Ειδομένη «βουλιάζει» από περίπου 7.000 πρόσφυγες που αναμένουν εδώ και μέρες να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Το σημείο διέλευσης στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, είχε ανοίξει αργά χθες το βράδυ και το διάστημα που έμεινε ανοιχτή κατάφεραν να περάσουν μόνο 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Στον Πειραιά το πλοίο «Αριάδνη» με 1.810 πρόσφυγες και μετανάστες

Ads

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο μετέφερε 1.810 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη.

Το πλοίο είχε παραλάβει συγκεκριμένα 1.360 άτομα από τη Μυτιλήνη και 450 από τη Χίο. Πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά ο ΟΛΠ διέθεσε από χθες το απόγευμα και την αποθήκη του οργανισμού, ενώ ήδη έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς.

Επίσης, έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό αλλά και συνεργεία καθαρισμού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων, που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει σε λίγη ώρα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 2» μεταφέροντας 183 άτομα από τη Λέρο.