Ψηφίζεται σήμερα, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές και τις αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα. Τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο την αντίθεση τους σε αυτό εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ads

Τη διαφωνία τους σχετικά με το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές και τις αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα έχουν εκφράσει όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ο προεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, μάλιστα, είπε ότι οι ρυθμίσεις πλήττουν την ελληνική οικογένεια και τις χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές» και «άδικες».

Αντίθετους βρίσκει το νέο νομοσχέδιο και τους εκπροσώπους των πρατηριούχων τσιγάρων αλλά και τους περιπτερούχους, καθώς και τους διακινητές αλκοολούχων ποτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι όσο αυξάνονται οι φόροι τόσο μειώνεται το κέρδος τους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε ότι η αύξηση του αφορολόγητου ορίου για γονικές παροχές και δωρεές θα επανεξεταστεί, αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στον υπολογισμό φορολόγησης των μετοχών.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίστηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή το ν/σ για τις γονικές παραχές