Με τη συμμετοχή των υπουργών της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Ads

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης «πολιορκήθηκε» από τους συγκεντρωμένους, που ήθελαν να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους για το πρόσφατο περιστατικό.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κλαυθμώνος 

«Η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον οποίο πλησίασαν πολλοί διαδηλωτές για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή του αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε. 

Οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά «κόκκινες», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ads

«Με το λαό δίπλα μας ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε μπροστά» δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έκανε λόγο για μια συμφωνία συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.