Στη Σάμο μεταφέρθηκε, λίγο πριν τις 19.00, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή η σορός του άτυχου 11χρονου που ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στο νησί των Φούρνων.

Ads

Ο 11χρονος, γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, φαίνεται ότι στις δυόμισι χθες το μεσημέρι μπήκε μέσα στο νερό όπου ενδέχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν το παιδί δεν επέστρεφε μετά από ώρες στο σπίτι, η μητέρα ανησύχησε και άρχισε να το αναζητά. Πήγε στο λιμεναρχείο, είπε ότι δεν ξέρει αν το παιδί έκανε μπάνιο ή αν έχει πάει μαζί με τους φίλους του για ποδόσφαιρο και το αναζητούσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, δύο σκάφη του Λιμενικού έφυγαν από το νησί της Σάμου και πήγαν στους Φούρνους Κορσεών, όπου έγινε έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του λιμεναρχείου εντόπισαν την σορό του άτυχου 11χρόνου στο νερό, την οποία ανέσυραν, ενώ στην συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ads

Ο Δήμαρχος Φούρνων για τον 11χρονο

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Φούρνων Δημήτρης Καρύδης, τόνισε οτι ειδοποιήθηκε απο την μημέρα που αναζητούσε τον άτυχο 11χρονο Χρήστο στις 5.30 το απόγευμα. Κατευθείαν ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές, ενω και με την βοήθεια των κατοίκων άρχισε η αναζήτηση του παιδιού, χωρίς όμως να εντοπιστεί. Λίγο αργότερα και με την βοήθεια εθελοντών το παιδί βρέθηκε.

Υπογράμμισε επίσης σχετικά με τις πληροφορίες περι ύπαρξης διχτυών, οτι το άτυχο παιδί βρέθηκε κοντά σε σημαδούρα που έχει τοποθετηθεί, ώστε οι λουόμενοι να μην εισέρχονται στον δίαυλο των αλιευτικών.

Η παραλία, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, είναι σύμφωνα με τον κ. Καρύδη πολυσύχναστη, όμως δεν είναι οργανωμένη για να διεκδικηθεί απο τον Δήμο η τοποθέτηση ναυαγοσώστη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα εξής:

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία “Πλάκα” και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο (02) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία “Πλάκα”.

Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου.