Με στρατιωτικό ελικόπτερο αναμένεται να φτάσει στην ακριτική Γαύδο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα των Φώτων.

Ads

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη πρωθυπουργού στη Γαύδο εδώ και 26 χρόνια, καθώς η πρώτη χρονολογείται το 1996 όταν είχε επισκεφτεί το νησί ο Κώστας Σημίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr θα φτάσει στη Γαύδο περίπου στις 10:30 το πρωί.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την άφιξή του με ελικόπετρο στο νησί θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ στη συνέχεια θα επιθεωρήσει το Εθνικό φυλάκιο του νησιού. 

Ads

Όπως σημειώνει στο Flashnews.gr η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, «πρέπει και η Γαύδος να πάρει την αξία που της αρμόζει. ήμασταν παραμελημένοι».

«Τελευταία βλέπουμε να υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για μας. Η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού δίνει την ευκαιρία να πούμε τα προβλήματά μας. Ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να έχουμε πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων. Είναι ευκαιρία να δει ο Πρωθυπουργός από κοντά πώς είναι η Γαύδος» είπε χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, επέλεξε να γιορτάσει τα Θεοφάνεια στη Γαύδο και η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στα Χανιά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήμερα των Φώτων θα βρίσκεται στα Χανιά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι Σούδας και στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί τον Ναύσταθμο.