Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο 28χρονος από το Ισραήλ, που κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες γυναίκες σε όλη την Ευρώπη. Λόγω αυτής της δράσης του τον αναζητούσαν η Ιντερπόλ και οι αρχές της χώρας του.

Ads

Αυτοσυστηνόταν ως ο «πρίγκιπας των διαμαντιών» και ως ο «γιος» Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου εμπόρου πολύτιμων λίθων. Με αυτό το προφίλ, όπως καταγγέλλουν τα θύματά του, προσέγγιζε κοπέλες, κυρίως Σανδιναβές με καλή οικονομική επιφάνεια, μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, έκλεβε τα χρήματά τους και εξαφανιζόταν.

Φυλακίστηκε στο παρελθόν στη Φινλανδία και απασχολεί για απάτες σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καταζητούμενος επιχείρησε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, 28 Ιουνίου, να πετάξει με τα ψεύτικα στοιχεία του από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τα Τίρανα. Κατά τον έλεγχο που του έγινε, από άντρες της Ασφάλειας του Αεροδρομίου επέδειξε τα πλαστά του στοιχεία με το όνομα Σαρόν Νταβίντ και καθώς αυτό έγινε αντιληπτό, προσήχθη στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου όπου του έγινε εκτενής έλεγχος και διαπιστώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία.

Ads

Θύματά του μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η Περνίλα Σόχολμ, Σουηδέζα φίλη του νεαρού και παράλληλα θύμα του, που ήταν μαζί με τον ίδιο και μία κοπέλα στη Μύκονο πέρυσι το καλοκαίρι, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Το κορίτσι που είχε, η “επίσημη” σύντροφός του – εκτός από τις “εξτρά”- η μητέρα της είχε σπίτι έξω από την Αθήνα στο οποίο είχε πάει αρκετές φορές. Επίσης, είχαμε πάει μαζί στη Μύκονο πέρυσι τον Ιούλιο».

Περιγράφοντας τον πολυτελή βίο του είπε: «Αν έπρεπε να πάει κάπου, ήθελε πάντα προσωπικό οδηγό μαζί του. Αν ήθελε να μείνει σε ξενοδοχείο, αυτό θα ήταν το καλύτερο! Παραπονιόταν ότι το αυτοκίνητο ήταν μικρό. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν μικρό! Γι’ αυτό πάντα τον κοροϊδεύαμε ο “μικρός πρίγκιπας”! Αυτό το άτομο δεν ξέρει να λέει αλήθεια, είναι ψυχικά ασθενής!».