Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο Κρήτης η άσκηση ποινικής δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 17χρονης για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, επειδή προσπάθησε να σώσει τη μητέρα της από την επίθεση του πατέρα της, ο οποίος της είχε καταφέρει ήδη τρία χτυπήματα με μαχαίρι στον τράχηλο.

Ads

Η ανήλικη μαθήτρια αλβανικής καταγωγής παρακολουθούσε από το μπαλκόνι την προσπάθεια του 48χρονου άνδρα να καταφέρει στην εν διαστάσει σύζυγό του το τελειωτικό χτύπημα. Για να αποτρέψει το μοιραίο, του πέταξε ένα τηγάνι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο πατέρας να βρεθεί στο έδαφος. Εξαιτίας αυτού, η μαθήτρια της β΄ τάξης του Λυκείου οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στη Χερσόνησο Ηρακλείου , όταν ο 48χρονος συναντήθηκε με την εν διαστάσει σύζυγό του στις σκάλες του σπιτιού τους και ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να τη χτυπά θεωρώντας ότι τον απατά. Τη σκηνή παρακολουθούσαν οι δύο ανήλικες κόρες του.

Η 37χρονη σώθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ads

Σήμερα, Δευτέρα, πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στον πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.