Τα προσωπικά στοιχεία 33 ατόμων έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ανακοινώνοντας ότι τα εν λόγω ονόματα περιέχονταν μέσα στο USB που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η αστυνομία στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις συναλλαγές των συλληφθέντων.

Ads

Όπως αναφέρει η αστυνομία, τα στοιχεία αυτά ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιηθεί, σε συνδυασμό πιθανότητα και με φωτογραφίες των Καραγιαννίδη Γεώργιου και Αντωνίου Στυλιανής, για την κατάρτιση πλαστών ταυτοτήτων, ή άλλων εγγράφων, με τα οποία προέβησαν σε ενοικίαση κρησφύγετων, ή για να συνάψουν δάνεια, καθώς και για την έκδοση πιστωτικών καρτών, ενοικίαση αυτοκινήτων και για άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με όσα έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για κάποια πρόσωπα τα στοιχεία είναι αναλυτικά (όνομα, πατρώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ κλπ.), ενώ σε κάποια φαίνεται ότι είναι ημιτελή τα στοιχεία και γι αυτό έχουν βάλει ερωτηματικά.

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν και πλαστές φωτογραφίες που φλερονται να χρησιμοποιούσαν δύο από τους συλληφθέντες, για ενοικίαση κρησφύγετων, σύναψη δανείων, ενοικίαση αυτοκίνητων και έκδοση πιστωτικών καρτών.

Ads

Εν τω μεταξύ, έρευνες σε διαμέρισμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη διενήργησε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στο οποίο βρέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στη Βασ. Όλγας, στο ύψος της Μπότσαρη, φέρεται να νοίκιασε κατά το παρελθόν ο Κώστας Σακκάς, ένας εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από υλικό απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία, προκύπτουν στοιχεία για ταξίδι, που επρόκειτο να κάνουν κάποιοι από την ομάδα των έξι κατηγορουμένων, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και το οποίο φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης, που αύριο θα έχει ενώπιόν της για τις απολογίες τους τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους, φέρεται να έχει στα χέρια της, επίσης, δεδομένα που «δείχνουν» νέα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να έχουν στενές σχέσεις με κατηγορουμένους.