Δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για τη «Ζώνης Ανάπλασης ΙΙΙ» του Φαλήρου, που προβλέπει τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβο Ντο σε συνεδριακό κέντρο. Αναθέτουσα αρχή είναι η «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε».

Ads

Εκτός από το συνεδριακό κέντρο και τον περιβάλλοντα χώρο, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει επίσης την Πλατεία Νερού με τα κτίρια εξυπηρέτησής της, τμήμα της «Εσπλανάδας» στην κατάληξη της λεωφόρου Ποσειδώνος και τμήμα της παραλιακής ζώνης που ως σήμερα παραμένει αδιαμόρφωτη.

Ο διαγωνισμός αντικαθιστά δύο παλαιότερους διαγωνισμούς, που αφορούσαν ο ένας στη μελέτη και συντήρηση των εγκαταστάσεων και ο άλλος για τη λειτουργία και την εκμετάλλευσή τους. Κρίθηκε ότι η συνύπαρξη δύο αναδόχων στον ίδιο χώρο θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού τα Ολυμπιακά Ακίνητα θα εξασφαλίσουν μέρος των απαιτούμενων πόρων για την κατασκευή του έργου και το Δημόσιο θα εισπράττει σε ετήσια βάση αντάλλαγμα από τον φορέα εκμετάλλευσής του. Ο τρόπος συνεισφορά του Δημοσίου θα καθοριστεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Ads