Σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή τίθεται σήμερα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η οποία έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Ακτινογραφία της «συνταγής» Γεωργιάδη για τα φάρμακα
Τσίπρας: Καλώ την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία

Η ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ στις 12:00 και όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα η τροπολογία θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, πιθανώς και τους ανεξάρτητους Λοβέρδο και Αηδόνη. Το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει «παρών», ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.



Live η συζήτηση στην Ολομέλεια  
 
Της ψηφοφορίας δεν αποκλείεται να προηγηθεί τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, εφόσον ο Άδωνις Γεωργιάδης το ζητήσει, και ακολούθως να σημειωθεί νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκτόξευσε σήμερα νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. «Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ότι δεν έχει μεγάλο πολιτικό βεληνεκές» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πιουν σήμερα πικρό ποτήρι. Θα ψηφίσουν όχι και από τον άλλο μήνα κάθε ασθενής που θα μπαίνει στα φαρμακεία θα θυμάται ότι η χαμηλή τιμή είναι τιμή – Σαμαρά και η υψηλή τιμή  είναι τιμή – ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.
 
Σε άλλες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι επικοινώνησε χθες Τρίτη με το γραφείο του κ. Τσίπρα, ζητώντας συνάντηση προκειμένου, ως υπουργός, να εξηγήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το περιεχόμενο της τροπολογίας, αλλά ως απάντηση έλαβε την επανάληψη της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ακόμη πως εάν το πρόβλημα είναι τα όσα έχει πει για τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει, εφόσον η Κουμουνδούρου ανακαλέσει το περιεχόμενο άρθρου της εφημερίδας «Αυγή», που τον καταγγέλλει ως «ντίλερ» ισραηλινής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου,  είχε ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, καλώντας τους «να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια και παιχνιδάκια».