Επίθεση εναντίον του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δύο αναρτήσεις του στα social media με σκίτσα του Γιάννη Δερμεντζόγλου που δημοσιεύθηκαν στο tvxs.gr.

Ads

Πρόκειται για δύο σκίτσα που καυτηριάζουν τις ανεπάρκειες που παρουσιάζει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, όπως ο θάνατος ασθενών που υποχρεώνονται να μείνουν στο σπίτι χωρίς ιατρική βοήθεια (το σκίτσο εδώ) και τα μέτρα για περικοπή μισθού κατά 50% στους εργαζόμενους (το σκίτσο εδώ). 

Το Γραφείο τύπου της ΝΔ κατηγορεί τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου για την κοινοποίηση των σκίτσων στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και κάνει λόγο για «μίσος και χυδαιότητα» εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Σχετικές αναφορές έγιναν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Με δήλωση του ο Στέλιος Κούλογλου, απαντά: 

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη – και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ – των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo.

Ads

Συστήνω ανεπιφύλακτα στη κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας το χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει τη κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».
 
Η ανακοίνωση της ΝΔ

Νωρίτερα, το Γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή του ανέφερε: «Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι’ αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται!».