Στην απομάκρυνση του στενού του συνεργάτη προχώρησε -με χαρακτηριστική πάντως καθυστέρηση- ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το βαρύ του ποινικό παρελθόν και τη διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που είχε επιβληθεί σε αυτόν.

Ads

Ο λόγος για τον 39χρονο πρώην ανθυπαστυνόμο Θεοδόσιο Μούγιο, ο οποίος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. βρέθηκε στο πλευρό του Θόδωρου Λιβάνιου σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου.

Ο ίδιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ τιμωρήθηκε και με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία. Το ίδιο άτομο παρουσιάζεται σε δημόσια έγγραφα άλλοτε ως νομικός σύμβουλος και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, όσο κι αν ψάξαμε, δεν υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού του.

Από τη μεριά του, ο Θοδωρής Λιβάνιος με σημερινή του δήλωση υποστήριξε πως «δεν γνώριζε το παρελθόν» του συνεργάτη του και πως από τις 9 Οκτωβρίου «απομακρύνθηκε και διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του», ισχυριζόμενος παράλληλα ότι ήταν «εθελοντής» και δεν πληρώθηκε ποτέ για τις υπηρεσίες του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών έχει ως εξής:

Ads

«Το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας, ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του υφυπουργού Eσωτερικών. Το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο και στον υφυπουργό και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του. Στις 9 Οκτωβρίου -αρκετές ημέρες δηλαδή πριν από το δημοσίευμα- και μόλις περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του υφυπουργού σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του. Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες».