Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, από σωματεία σε διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, την ώρα που μέσα στο υπουργείο ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίαζε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Ads

Μάλιστα οι φωνές των διαδηλωτών δυσκόλεψαν και την παρουσίαση του νομοσχεδίου από τη γγ Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, καθώς περνούσαν από τα μικρόφωνα κατά τη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. Οι εργαζόμενοι κατά τη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας εξέφρασαν την απαίτηση των εργαζομένων να παρθεί πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Με έναν κουβά ελιές που πέταξαν στην πόρτα του υπουργείου, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, όπως είπαν, στον υπουργό Εργασίας που τους εξασφαλίζει ελεύθερο χρόνο μετά την εργάσιμη μέρα των 13 ωρών, ώστε να μπορούν να μαζεύουν τις ελιές τους.

«Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη», είναι ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σατιρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα κυβερνητικά επιχειρήματα. 

Ads

«Ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο. Σημαίνει ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όπως οι εποχικοί στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό», κατήγγειλε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Αττικής, αναφερόμενος στη δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς 8ωρο και μέρα ανάπαυσης.

«Ακούσαμε από τον υπουργό Εργασίας ένα χιλιοειπωμένο παραμύθι: Ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας θα φέρει νέες θέσεις εργασίας», σχολίασε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ξεκαθαρίζοντας πως η δουλειά την Κυριακή έχει φέρει για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο δουλειά επτά μέρες τη βδομάδα και ωράρια λάστιχο.

image

image

image

image

image