Σε κοντέινερ θα στεγαστούν τα παιδιά της προσχολικής αγωγής στον Δήμο Ηρακλείου, όπως καταγγέλλουν οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου.

Ads

Σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν κοροϊδία την «ετοιμότητα» που δηλώνει ο Δήμος για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, αφού «θέλουν να στοιβάξουν νήπια ηλικίας 4-5 χρονών μέσα σε μεγάλα κουτιά!!! (κοντέινερ) πολλά από αυτά θα τοποθετηθούν σε γυμνάσια και λύκεια!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά «ημίμετρα και πρόχειρες λύσεις» και ζητούν την άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτήρια, αίθουσες και προσωπικό, καθώς και προσλήψεις με μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

Η ανακοίνωση

«Οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου καταγγέλουν την «ετοιμότητα»- κοροιδία του Δήμου Ηρακλείου για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από του χρόνου, όπου θέλουν να στοιβάξουν νήπια ηλικίας 4-5 χρονών μέσα σε μεγάλα κουτιά!!! (κοντέινερ) πολλά από αυτά θα τοποθετηθούν σε γυμνάσια και λύκεια!

Ads

Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι μεγάλη, που ενώ παραδέχεται τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στη σχολική στέγη, αποδέχεται την πολιτική που εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ανάλογη χρηματοδότηση και κατάλληλο προσωπικό το κοινωνικό δικαίωμα της προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά.

Δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα και πρόχειρες λύσεις! Οι πραγματικές ανάγκες για τα παιδιά μας είναι νέα, σύγχρονα, ασφαλή νηπιαγωγεία!

Καλούμε τις νέες και νέους γονείς, τους εργαζόμενους και τα νεαρά νοικοκυριά να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση, την κοροϊδία της δημοτικής αρχής. Να μην περιμένουν από καμιά κυβέρνηση, από καμιά δημοτική αρχή για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, αλλά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις ομάδες της ΟΓΕ, τα εργατικά σωματεία, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών για νέα, σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Να διεκδικήσουν την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Απαιτούμε:

  • Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτήρια, αίθουσες και προσωπικό.
  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών.
  • Προσλήψεις με μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, από ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες νηπίων.

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ».