Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την είδηση ότι ο υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν δηλώνει πως συμφώνησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί εργάτες στην Ελλάδα ώστε να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών, ζητά από την κυβέρνηση με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ads

Αναφερόμενος μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Εργασίας σημειώνει πως: «Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό».

Ads

Ο κ. Κασσελάκης παράλληλα επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι «το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

 

 

Τι ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν

Ο Πακιστανός υπουργός Jawad Sohrab, υπεύθυνος για τους Πακιστανούς που ζουν στο εξωτερικό, ανέβασε μια ανάρτηση στο Χ όπου δείχνει τη συνάντησή του με τον Αδωνη Γεωργιάδη, αναφέροντας:

«Η συνάντησή μου με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν εξαιρετικά παραγωγική στην εξερεύνηση ισχυρών συνεργασιών. Εστιάζουμε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για 500.000 ειδικευμένους εργάτες, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών. InShaAllah (σ.σ. Θέλημα Θεού) τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μια συμφωνία G2G με την Ελλάδα, η οποία θα ξεκλειδώσει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς μας».

 


Στη συνέχεια ο υπουργός του Πακιστάν έκανε και νέα ανάρτηση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία με την Ελλάδα, ωστόσο δεν διέγραψε το αρχικό tweet. Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να αναδημοσιεύσει τη σχετική ανάρτηση, ευχαριστώντας τον Πακιστανό υπουργό.