Την εκτίμηση πως βγήκε ενισχυμένος από το «επεισοδιακό» Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχωρησε στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ads

«Ολόκληρο το Συνέδριο φώναζει “κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Όλγα Γεροβασίλη επί της ουσίας ομολόγησε ενώπιον των συνέδρων πως δεν ήθελε να είναι  πρόεδρος του κόμματος σε αντίθεση με τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος»

Ads

Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των μελών να σου λέει “πάμε μπροστά” να σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτομα. Άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή.

Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;[…] Πιο βασικό από το αν θα ήταν τραυματική (η διαδικασία των εκλογών) είναι αν θα ήταν ουσιαστική. Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία, εφόσον η κυρία Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια, εφόσον όλο το συνέδριο λέει “δεν χρειάζεται αναβάπτιση, τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”. Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να μπορέσει δομικά να διευρυνθεί ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας λάθος την επιλογή του να μην παρευρεθεί στο Συνέδριο.

Σε ερώτηση αν είχε ενημερωθεί για την επίμαχη ανάρτηση Τσίπρα τόνισε πως κάλεσαν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού τον διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη ένα λεπτό πριν το ποστάρισμα στο Facebook.

«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω».

 

«Παρέλαβα ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό»

 

«Τα στελέχη που βρέθηκαν απέναντί μου ήταν ελάχιστα» υποστήριξε, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε πως παρέλαβε ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει ενωμένος σε εκλογικές μάχες ή είναι αναπόφευκτη μια νέα διάσπαση απάντησε «βεβαίως και μπορεί[…] Κύριε Κουβαρά, κατ’ αρχάς τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα σε σχέση με το συνέδριο. Νομίζω ότι το είδατε στις εικόνες. Όποιος έχει βγει σήμερα και προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη ότι κάπως βγήκα λαβωμένος, πολύ απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο. Απλά πράγματα.
Προσκαλώ όλους οι οποίοι αμφισβητούν τι έγινε στο συνέδριο, απλά να κοιτάξουν το βίντεο από το συνέδριο. Πρώτον. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι, αλλά πρέπει να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα.

Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα. Και πρέπει λοιπόν να το κάνουμε κυβερνητικό κόμμα. Πώς το κάνουμε αυτό; Με ένα νέο σύγχρονο μοντέλο κόμματος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε η μία παράταξη η οποία θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς, με μία πολιτική πρόταση η οποία είναι η σύγχρονη αριστερά για τα σύγχρονα προβλήματα».