Στη Βουλή βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ads

Κατά τη συνάντηση τους οι δύο αρχηγοί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες συμφώνησαν ότι υπάρχει θέμα με την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, ενώ μίλησαν και για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αναλυτικά ο διάλογος Ανδρουλάκη – Κασσελάκη

Κασσελάκης: Γειά σου Νίκο πάλι σε καναπέ κάθομαι…

Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συζητάμε όλοι οι αρχηγοί μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα, κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι, να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως.

Ads

Κασσελάκης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Ανδρουλάκης: Από πέρυσι όταν ξεκίνησε η περιπέτεια προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο. Αγωνία πρωθυπουργού να πετύχει συγκάλυψη. Προσωπική επίθεση Μητσοτάκη στον κ.Ραμμο. Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Κασσελάκης: Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με τα 3/5 στη Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει συνάντηση.

Ανδρουλάκης: Θα πάρουμε πρωτοβουλίες διότι δεν συμπληρώθηκαν τα 3/5.

Συνάντηση Κασσελάκη με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο

Νωρίτερα ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο στον απόηχο των εξελίξεων στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Εχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς, λιγο αργότερα σήμερα. Ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά την συνάντηση.

Ακολουθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Στη συνέχεια, στις 16:30 το απόγευμα θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Ράμμος πρόσφατα ενημέρωσε την Επιτροπή Δημοκρατικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου για το κυνήγι σε βάρος της ανεξάρτητης αρχής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί μια νέα επίθεση από το βήμα της Βουλής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ήθος και την ακεραιότητά του.