Με ταχείς ρυθμούς προχωρά στη συγκρότηση του επιτελείου του ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Είναι δεδομένο πάντως πως ο νέος επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να στηριχτεί κατά βάση σε στελέχη, τα οποία τον στήριξαν ανοιχτά όλο το προηγούμενο διάστημα στην εσωκομματική μάχη.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Γιώργος Τσίπρας, η Δώρα Αυγέρη, η Νατάσα Γκαρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Χαρά Καφαντάρη, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η Ράνια Θρασκιά, η Άννα Βαγενά, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Σημαντικό δε ρόλο στην επικράτησή του απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου έπαιξε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος του παρείχε την στήριξη του ενόψει του δεύτερου γύρου, με τον κύριο Κασσελάκη μάλιστα να τον ευχαριστεί προσωπικά στην πανηγυρική ομιλία του το βράδυ της Κυριακής.

Ads

Παράλληλα, υπήρξαν και στελέχη όπως η Έλενα Ακρίτα, η οποία άλλαξε στάση μετά τον δεύτερο γύρο περνώντας από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσόγλου σε αυτό του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος αν και στήριξε στον πρώτο γύρο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αρνήθηκε να ακολουθήσει τη γραμμή που έδωσε ο τελευταίος για στήριξη της πρώην υπουργού Εργασίας.

Οι πρώτες συναντήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ήδη πάντως, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε δουλειά, με μπαράζ επαφών, που δείχνουν και την κατεύθυνση που θα ακολουθησει στη συγκρότηση του επιτελείου του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συνεργασία με τον Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά.

Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε σήμερα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς επίκεινται οι αλλαγές στην βασική «ομάδα κρούσης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται πάντως πως ο γνωστός εργατολόγος έχει εκδηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν το ενδιαφέρον για την κομβική θέση του γραμματέα του κόμματος.

Ποια τα σχέδια για την Κοινοβουλευτική Ομάδα

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλαγές δεν αναμένονται στη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς παραμένουν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και Αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου, ενώ για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Το στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

Θέση Διευθυντή στο Γραφείο Προέδρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ για Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος φαίνεται να προορίζεται η Δώρα Αυγέρη.

Τέλος, κεντρικό ρόλο στην «ομάδα κρούσης» του νέου προέδρου  αναμένεται να έχει και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα, ο οποίος μάλιστα είχε στενή επαφή και με τον Αλέξη Τσίπρα για ενεργειακά ζητήματα.