Στο βήμα του Συνεδρίου και πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης όπως είχε ενημερώσει μέσω ανάρτησής του στα social media.

Ads

Επιβεβαίωσε την προσφυγή σε εκλογές και όρισε τον οδικό χάρτη μέχρι τις κάλπες στις 10 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες διερωτήθηκε και πρόσθεσε θα ήταν σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια. Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν τόνισε.

Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία, υπογράμμισε. Ξέρουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών αν επίκεινται εκλογές εθνικής κλίμακας, ανέφερε.

Ads

Σε μια διχαστική ομιλία χρεώνοντας ευθύνες σε όλους εκτός από τον ίδιο ο Στέφανος Κασσελάκης όρισε τους νέους εσωκομματικούς εχθρούς, με το βλέμμα σε ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές, ενώ ζήτησε επαναβεβαίωση μέσω της εσωκομματικής κάλπης και «λευκή επιταγή» έως τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Επιβεβαίωση εμπιστοσύνης από το συνέδριο με ορόσημο τις ευρωεκλογές, λένε από την πλευρά τους οι Σ. Φάμελλος Ν. Παππάς, Γ. Τσίπρας.

«Σύντροφε Κασσελακη αν ανακαλέσεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” κάνω πίσω… εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες κάντες μόνος σου, δεν υπάρχουν λευκές επιταγές» απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα.

Η κα Γεροβασίλη δήλωσε χαρακτηριστικά κι εν μέση γιουχαϊσμάτων: «Στέφανε αν ανακαλέσεις το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» σταματώ εδώ. Δεν υπάρχουν λευκές επιταγές». Επίσης, ανέφερε ότι θα αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίου, οποία και αν είναι αυτή, καθώς όπως επεσήμανε οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

https://www.youtube.com/watch?v=j_oXF2FnlP0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.avgi.gr%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo