Την ώρα που έντονες είναι οι συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» στην Κεντροαριστερά μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης προσκάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία πάνω σε προτάσεις νόμου που συμφωνούν τα δύο κόμματα.

Ads

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου που συμφωνούμε. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1 και συνέχισε:

«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου».

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς»

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες», ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

Ads

Σχετικά με ερώτηση για τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος είχε αναφερθεί σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Αριστερά, απάντησε ότι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπαρχει κόσμος που λέει “σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπαλος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις”» πρόσθεσε.

Στέφανος Κασσελάκης: Το σχόλιο για τις ευρωεκλογές

Για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε το 17% στις ευρωεκλογές, σχολίασε ότι «η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του».

Για το μήνυμα των ευρωεκλογών, είπε: «Ήταν ένα μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι δεν εμπνέονται από τις Βρυξέλλες. Στον ΣΥΡΙΖΑ που είμαστε ευρωπαϊστές έχουμε ένα διακύβευμα, ένα αντίβαρο γιατί η δεξιά κάνει συνεργασίες με την ακροδεξιά και αυτό είναι επικίνδυνο. Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου».

Κάνοντας μία αποτίμηση του αποτελέσματος, είπε: «Με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, είναι πολύ ικανοποιητικά. Για να κερδίσεις τη ΝΔ πρέπει να μειώσεις τη διαφορά σου. Είχαμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο. Είχα πει ότι την επόμενη μέρα τα προβλήματα πάλι εκεί θα είναι. Πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανος για τις προτάσεις που καταθέσαμε για τη φορολογία και την ακρίβεια. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Κληθείς να σχολιάσει το «one man show» του κ. Καρτερού, είπε πως «συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του κ. Καρτερού για το “one man show” και γι’ αυτό είχαμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και όλοι θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα. Δώσαμε τη δύναμη στα μέλη και τη βάση και ήταν συλλογική προσπάθεια».

Για τη δήλωση του Σπίρτζη πως «πρέπει να κλαίμε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «αυτό που λέει ο κ. Σπίρτζης δεν ισχύει», ενώ συμφώνησε απόλυτα με το σχόλιο του κ. Κοτζιά, ο οποίος σχολιάζοντας σε ανάρτησή του τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είχε γράψει πως «οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος. Όχι αλαζονεία ή αδιαφορία, ούτε συγκάλυψη των προβλημάτων. Δεν κτίζεται η μεγάλη Αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».

Στέφανος Κασσελάκης: «Συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα»

Ερωτηθείς για την ίδρυση του ιδρύματός του, απάντησε ότι η πρωτοβουλία του δεν έχει καμία σχέση με το ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ του έδωσε και συγχαρητήρια που συνεχίζει να είναι ενεργός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη στην παραγωγή πολιτικής», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί απόδημοι που θέουν να συνεισφέρουν, ενώ υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και πρέπει να υπάρξει ανάχωμα.

«Όλο αυτό το κομμάτι που θα αναδεικνύει κοινωνικούς στόχους, πρέπει να συνδυαστεί με την παραγωγή πολιτικής» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή η βρομιά του πώς υποστηρίζονται δράσεις στη χώρα μας πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι πρέπει να ελεγχθούν τα οικονομικά. Όπως είπε το ίδρυμα θα έχει δύο έδρες, στην Αμερική και την Ελλάδα.