Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τη στάση της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στην ψηφοφορία για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, από την οποία η χώρα μας απείχε.

Ads

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγραψε το εξής: «Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. 120 χώρες όπως η Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα του ΟΗΕ / Ο Μητσοτάκης καθιστά την Ελλάδα αρνητικό παράγοντα για την ειρήνη στην περιοχή

Ο ίδιος προσθέτει: «Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη και εμείς “νίψαμε τας χείρας μας”. Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του».

Ads

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε την Παρασκευή ψήφισμα που καλεί σε «άμεση, μόνιμη και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία» μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα.

Απαιτεί επίσης τη «συνεχή, επαρκή και απρόσκοπτη» παροχή σωτήριων προμηθειών και υπηρεσιών για τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί μέσα στον θύλακα.

Σημειώνεται πως το μη δεσμευτικό ψήφισμα που εισήχθη από την Ιορδανία, δεν κάνει αναφορά στη Χαμάς, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συμμάχων του Ισραήλ.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές.