Έκπληξη προκαλεί η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», με συμμετέχοντες τους Δ. Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, η οποία διοργανώνεται από την Εφημερίδα των Συντακτών στο Θέατρο Άλφα.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η εκδήλωση είχε αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερα επιθετικές διαρροές τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από την Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρέμεινε στην εκδήλωση για περισσότερο από μία ώρα, παρακολούθησε τις τοποθετήσεις και στη συνέχεια αποχώρησε αφού χαιρέτησε δια χειραψίας όσους βρίσκονταν στο πάνελ.

Το παρών δίνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Αντώνης Κοτσακάς και ο Χάρης Τσιόκας.

Από την εκδήλωση “Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;”
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Παρόντα τα μέλη της ΚΕ ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλουμπασάκος, Γιωργος Σιακαντάρης, Έφη Παγκάλου και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΕ.

Ads

Από τη Νέα Αριστερά εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην εκδήλωση παρόντες είναι οι Κώστας Πουλάκης και Ανδρέας Νεφελούδης.

Από την εκδήλωση “Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;”
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας φτάνοντας στον χώρο της εκδήλωσης τόνισε στις δηλώσεις του ότι το βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι να απαντήσουμε «απέναντι στον Μητσοτάκη πως» και κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση ότι οι σημερινές συνομιλίες γίνονται με αυτούς που διέσπασαν την Αριστερά απάντησε ότι η ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι διασπάσεις αλλά και οι μεγάλες συνθέσεις.

Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και δεν θέλω να σχολιάσω τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων ανέφερε στις δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου. Πρόσθεσε επίσης ότι το βασικό ζητούμενο είναι να συζητήσουμε για το πως θα υπάρξει απάντηση στις πολιτικές της Δεξιάς που έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο αδιεξόδων για μια πολύ μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε για το πως βλέπουμε τα περιθώρια να υπάρξει μια απάντηση κοινωνική και πολιτική» πρόσθεσε.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης προσερχόμενος στο θέατρο «Άλφα» δήλωσε: «Προσερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, τη δύναμη των ιδεών του ΠΑΣΟΚ. Δεν συζητάμε για πρόσωπα αλλά για πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις στις αγωνίες του κόσμου».