Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την εκπομπή «Allegro Μα Με Τρόπο» βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών.

Ads

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, η βάση του κόμματος όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου, δείχνει ότι υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο. Σε σχέση με τη βουβαμάρα που υπήρχε στα κεντρικά, είναι κάτι καλό αυτή η ενέργεια», ανέφερε σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση στο κόμμα, προσθέτοντας πως υπάρχει αύξηση στα μέλη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τοξικό κλίμα που υπάρχει στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τα εξής: «μην βρίζουμε παιδιά… δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο είναι τοξικό. Πολλές φορές είναι υπέρ μου, αλλά δεν με εκφράζει».

«Είμαι σίγουρος ότι σε 4 χρόνια θα είμαστε κυβέρνηση γιατί θα αναδείξουμε καλό και ηθικό κόσμο», είπε με νόημα.

Ads

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης / Στήλη στο tvxs ο πρόεδρος;

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως πρέπει «να μπορέσουμε να αναδείξουμε νέα στελέχη και νέα μέλη, έχουμε παρά πολλά βιογραφικά. Το 41% είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 στην απoχή. Δεν είχαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, ο κόσμος που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε να ψηφίσει. Για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να δείξει δείγμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του, αυτό το διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος».

Επίσης, ο ίδιος υποστήριξε πως το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία: «Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία. Σέβομαι το κόμμα γιατί ευθυγραμμίστηκα μαζί του, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν το σεβόμουν δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά με την Έφη Αχτσιόγλου και την τάση «6+6», τόνισε πως «θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρόσκληση μου. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να είστε ηγετική ομάδα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την αγωνία και την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οργανώσεις να αγκαλιάσουν το νέο κόσμο. Θα δημιουργήσουμε τα think tank, θα βοηθήσουν να φτιάξουμε ατζέντα και αυτή στη συνέχεια θα πάει στη βάση όπου θα υπάρξει διάδραση. Και στη συνέχεια θα πάει στα τμήματα».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «δεν θα είχα το ’15 τον Βαρουφάκη υπουργό οικονομικών», καταλήγοντας πως «δεν θα τελειώσει κάνεις τον ΣΥΡΙΖΑ».