Νόμιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η υπουργική απόφαση για τη δημιουργία και λειτουργία πενταόροφου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Αιγύπτου (κοντά στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας).

Ads

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προσβάλει την έγκριση της αναθεωρημένης μελέτης και τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ πέντε ορόφων χωρητικότητας περίπου 400 θέσεων, καθώς και τη σχετική οικοδομική άδεια, υποστηρίζοντας ότι θα επιδεινωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες με αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης.

Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συνεχίζουν πλέον τον δικαστικό τους αγώνα για να πετύχουν την απομάκρυνση από το σημείο εκείνο των χώρων αφετηρίας των λεωφορείων ΚΤΕΛ.

Πάντως, από το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναμένεται η έκδοση απόφασης επί της αγωγής που έχουν καταθέσει κάτοικοι πέριξ της πλατείας Αιγύπτου, με την οποία ζητούν τη μεταφορά της αφετηρίας των υπεραστικών λεωφορείων Αττικής από την επίμαχη πλατεία. Η αγωγή αυτή συζητήθηκε χθες στο Ειρηνοδικείο.

Ads