Ένταση επικρατεί εκ νέου στη Σταυρούπολη, όπου πραγματοποιείται νέα μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ από την άλλη ακροδεξιοί, μέλη του Ιερού Λόχου, κάνουν ανιτσυγκέντρωση. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ένταση προκάλεσε ένα διερχόμενο λεωφορείο μέσα στο οποίο οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες, ενδεχομένως να αναγνώρισαν άτομα από τον εθνικιστικό χώρο.

Χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο περαιτέρω επεισόδιο τα άτομα παραμένουν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ρεύμα της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση δυτικά. Φοιτητές μαζί με ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του φασισμού, ενώ αναμένεται να γίνει πορεία στους δρόμους της περιοχής.

Παράλληλα, τα μέλη του Ιερού Λόχου, ξεκίνησαν ήδη πορεία, με τις αστυνομικές δυνάμεις που διαχωρίζουν τη συγκέντρωση και την αντισυγκέντρωση να παραμένουν ισχυρές.

Ads

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στον απόηχο των επεισοδίων που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με τις άγριες επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων εναντίον μαθητών και φοιτητών