Τις πληγές τους μετράνε οι κάτοικοι της Ροδόπολης, του Διονύσου και της Σταμάτας μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή και έκαψε, μέσα σε λίγη ώρα, περιουσίες αλλά και έναν ακόμη «πνευμονα» του λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 20 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ κάηκαν και πολλά αυτοκίνητα. Οι επιμέρους ζημιές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ εκατοντάδες είναι τα νοικοκυριά που αντιμετώπισαν πρόβλημα ηλεκτροδότησης. 

Ads

Σημειώνεται πως στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς ακόμη και σήμερα το πρωί υπήρχαν ορισμένες μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. 

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς ήταν ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη και έφτασε μέχρι και τη λεωφόρο Διονύσου. Οι φλόγες σε αρκετά σημεία πέρασαν μέσα από τις αυλές και τα σπίτια με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και οχήματα, κάποια εκ των οποίων έχουν καεί ολοσχερώς. Οι περισσότερες ζημιές έχουν καταγραφεί στη Ροδόπολη, τη Σταμάτα και τον Διόνυσο με τις περιουσίες να παραδίδονται στις φλόγες μέσα σε λίγη ώρα. 

Πολίτες με λάστιχα στα χέρια προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις φλόγες που συνέχιζαν ανεξέλεγκτες την πορεία τους. Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στα ΜΜΕ, έκαναν λόγο για ολιγωρία των αρχών στην πρώτη φάση, που είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να κινηθεί ανεξέλεγκτα φτάνοντας στον οικιστικό ιστό, ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες για δρόμους που δεν είχαν καθαριστεί από ξερόχορτα και κλαδιά, αν και οι αρμόδιες αρχές υποστηρίζουν πως η περιοχή είχε καθαριστεί πρόσφατα.

Ads

Άλλοι πολίτες έκαναν λόγο για εμπρησμό, μια θέση που υιοθετήθηκε έμμεσα και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανακοινώνουν το απόγευμα της Τρίτης πως θα διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και πως είχαν γίνει και τέσσερις προσαγωγές υπόπτων. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως και οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος τους. Τελικά το βράδυ έγινε γνωστό από τις αρχές πως για την φωτιά έχει συλληφθεί ένας μελισσοκόμος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια. Ο ίδιος πάντως αρνείται την κατηγορία. Αν και παραδέχτηκε πως βρισκόταν στο σημείο, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του με τη φωτιά.