Νέες εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπολου, καθώς σύμφωνα με το grtimes αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, για την υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του, στο διαδίκτυο. Ωστόσο, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη λίγο νωρίτερα. 

Ads

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την πρώτη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που του είχε ασκηθεί για  ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση με σκοπό βλάβης άλλου.

Στην απολογία του ο παρουσιαστής φαίνεται ότι εξέφρασε την έκπληξη του για το ότι διώκεται για κακούργημα και επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει ποιος ανέβασε στο διαδίκτυο τα βίντεο. 

Σε σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα 
  • Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
  • Καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Η νέα ποινική δίωξη

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα νωρίτερα για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορά τη σεξουαλική ζωή προσώπων κατ’ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη, αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Ads

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Στάθη Παναγιωτόπουλου, η κακουργηματική δίωξη είναι «νομικό άλμα» και «υπερβολή», σχολιάζοντας ότι η πράξη του εντολέα του «δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος».

Ο δικηγόρος της μηνύτριας, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως έχει έρθει σε επαφή με ένα ακόμη θύμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου που πρόκειται να κάνει νέα καταγγελία κατά του παρουσιαστή, ενώ το ίδιο υποστήριξε και η δικηγόρος της έτερης καταγγέλλουσας.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι η άλλη κοπέλα του είπε «τα ίδια ακριβώς. Είχαν σχέση, τη μαγνητοσκόπησε και τα δημοσίευσε σε πορνογραφικό site. Της δεύτερης καταγγέλλουσας είναι ακόμη ανεβασμένο το βίντεο. Τα βίντεο ανέβηκαν από το δικό του προφίλ. Δεν έκανε καμία κίνηση να τα κατεβάσει ως τώρα».

Όσον αναφορά την νέα δίωξη, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 7η ανακρίτρια αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.