Έκλεισε τελικά το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης (12/12) παρ’ ότι κρίθηκε παράνομη η στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει τα σωματεία.

Ads

Συγκεκριμένα, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά έως τη λήξη της βάρδιας ενώ οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι η απόφαση που κήρυσσε παράνομη την κινητοποίησή τους δεν είχε κοινοποιηθεί στα Σωματεία και κατά συνέπεια η στάση εργασίας τους παρέμενε αμετάβλητη.

Τελικά, περίπου τρία τέταρτα μετά τη λήξη των δρομολογίων και ενώ επιβάτες έφταναν στους σταθμούς μόνο για να τους βρουν κλειστούς, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ διεκόπησαν μετά τις 10 το βράδυ και έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Σε σχετική ενημέρωση επισημαίνεται ότι: «Η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διασφάλιση της διεξαγωγής των σημερινών δρομολογίων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Ωστόσο, λόγω άρνησης συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας και απαγόρευσε την υλοποίησή της, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των δικτύων του Μετρό και του Τραμ. Ζητάμε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που υπέστη από τη σημερινή αιφνιδιαστική απεργιακή κινητοποίηση».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς ανακοίνωσαν έκτακτη τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας τους λόγους για τους οποίους θα γίνει η κινητοποίηση:

  • Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται.
  • Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει
  • Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω στο υπουργείο Μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία.