Σε πεντάωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Έτσι, από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός, το Μετρό και το τραμ.

Ads

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου. Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και της Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

Στο μεταξύ, κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Ads

Την Πέμπτη ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα τρόλεϊ.

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.