Σε δίωρες στάσεις εργασίας σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης Φύσεων Προσωπικού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σήμερα και αύριο Σάββατο, λόγω στάσης εργασίας που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου.

Ads

Επίσης, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου διότι το ΣΕΗ θα συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ στις ανωτέρω ημερομηνίες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης Φύσεων Προσωπικού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος διαμαρτύρεται για τις περικοπές μισθών, δώρων και επιδομάτων, ενώ ζητά και την εξαίρεση των συμβασιούχων εργαζομένων του ΚΘΒΕ, που εργάζονται επί σειρά ετών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από το νόμο για τις προσλήψεις με διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τα παραπάνω αιτήματά τους εκθέτουν και σε σχετική επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν σήμερα στις 1-3 μ.μ. και 9-11 μ.μ., και την Τετάρτη 21 Απριλίου,στις 10 π.μ.- 12 το μεσημέρι και 7-9 μ.μ. Ως συνέπεια των στάσεων εργασίας, ματαιώνονται οι προγραμματισμένες για τις παραπάνω μέρες παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ads

Παράλληλα, μετά την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε το ζήτημα των αλλαγών στο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις.