Την ύπαρξη ενός εγγράφου της Διοίκησης του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για τη διακοπή των χειρουργείων για έκτατα περιστατικά, αποκαλύπτει η Αν Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, μία εβδομάδα μετά το έγγραφο της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, προς τα Νοσοκομεία για διακοπή έως και 80% των τακτικών χειρουργείων. Παράλληλα, με άλλο έγγραφο που έχει αναρτήσει και προέρχεται από το ΕΚΑΒ, δίνονται οδηγίες προκειμένου τα non covid περιστατικά να κατευθύνονται στις ιδιωτικές κλινικές της περιοχής.

Ads

Πιο αναλυτικά, στο έγγραφο του Τμήματος Αναισθησιολογίας σημειώνεται ότι διακόπτονται τα έκτακτα χειρουργεία μέχρι να υπάρξει ύφεση της πανδημίας. Το έγγραφο προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά καθώς  τα έκτατα περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης θα πρέπει να μετακινηθούν στις ιδιωτικές κλινικές, κάτι που επισημαίνει στην ανάρτησή της και η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης ενώ ερώτημα αποτελεί, πώς σχολιάζει το Υπουργείο Υγείας αυτή την αποκάλυψη.

«Χειρουργεία τέλος στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι να τελειώσει ο κορωνοϊός. Κόβουν και τα έκτακτα περιστατικά στο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης! Έγγραφο της 4ης ΥΠΕ, καρμπόν με το έγγραφο Γκάγκα! Αν δεν θες να πεθάνεις, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες! Κυβέρνηση επικίνδυνων ιδιωτικού συμφέροντος!» σχολιάζει η Δώρα Αυγέρη ενώ παράλληλα ζητά την απάντηση του Υπουργείου Υγείας για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το σχετικό έγγραφο.

Στα ιδιωτικά κέντρα τα non covid περιστατικά από το ΕΚΑΒ

Παράλληλα με άλλο έγγραφο που αναρτά η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και προέρχεται από το ΕΚΑΒ, δίνονται σαφείς οδηγίες για τη διακομιδή όλων των non covid περιστατικών στα ιδιωτικά Νοσοκομεία  και τον τρόπο κατανομής τους.

Ads

image

Γιαννάκος: Σε ιδιωτικές κλινικές τρίβουν τα χέρια τους

Από τη δική του μεριά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνει πως σήμερα “νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που προγραμματίστηκαν για έκτακτα χειρουργεία όπως ογκολογικά, παιδοχειρουργικά κ.α.λ οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές για να χειρουργηθούν”.

“Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου έχουν αναλάβει την ιατρική φροντίδα των εν λόγω ασθενών συν όλη τη τρέχουσα δουλειά που πριν το κορωνοϊό για να τη βγάλουν ήταν διπλάσιοι” αναφέρει ο κύριος Γιαννάκος και καταλήγει: “Οι ιδιωτικές κλινικές τρίβουν τα χέρια τους”.